Fuji-vuori näyttäytyy jos haluaa.
Luotijunaan ja junaeväisiin voi aina luottaa.

Yöpyminen: Suiran, Arashiyama (Kyoto)

  • Lähtö kohti Kiotoa. Nyt kannattaa ottaa käyttöön JR junapassi (voucherin voi vaihtaa passiin aikaisemmin, jolloin aloituspäivän voi merkitä tälle päivälle) ja varata paikat Shinkansenin Fuji-vuoren puolelta. Jo lähtiessä on mahdollista selvittää minuutilleen, koska parhaat näkymät avautuvat ikkunasta. Kesäkuun loppu on usein liian pilvinen tai sumuinen, jotta vuori näkyisi junasta selvästi.

  • Shinkansenin matkasuunnitelman saa optimoitua kysymällä asiaa virkailijalta paikkalippuja varatessa. Vaihtoehtoja on monia, mutta nopeimpiin Nozomi-juniin JR-passi ei käy.

  • On mahdollista myös tehdä pysähdys Kamakurassa. Suositusreitti: Suuri Buddha, Hasedera, meren ranta ja/tai Enoshiman saari (parinkymmenen minuutin junamatka museojunalla). Shibuyasta Kamakuraan pääsee junapassilla, mutta ei Shinkansenilla vaan tavallisella JR-junalla. Tässä reittiehdotus Shibuya-Enoshima-Kamakura.

  • Hyvät asemalta ostetut matkaeväät (o-bento) ovat oleellinen osa matkustamista, ja lisää saa junasta.

  • Majoittuminen Kiotossa Suiraniin (1) . Hotelli järjestää ilmaisen taksin Kioton asemalta (Yaesu-uloskäynnin puolelta; asiasta pitää sopia puhelimitse), tai rikshakyydin Arashiyaman asemalta. Hotellin puhelinnumero on varausvahvistuksessa.

  • Hotellin ravintola on hintava, ja lähellä ei ole muita illallisravintoloita. Vaihtoehto on tuoda/ostaa eväät ja pitää huonebileet alakerran ulkokylvyllisessä huoneessa.

Comment