Arashiyaman vuoristoalue.
Bambumetsä ja tofulounas.

Yöpyminen: Kiyomizu Samurai Machiya

  • Hotellistanne on lyhyt kävelymatka Tambaguchin asemalle, josta pääsee junalla Arashiyaman alueelle eli läntisille vuorille, jossa entisajan aateliset tapasivat huvitella.

  • Tenryujin temppeli ja sen kaunis puutarha johtaa suoraan paljon kuvatulle bambumetsäkävelylle. Se on yleensä aamukahdeksan jälkeen niin täynnä, että siitä on vaikea saada seesteistä kuvaa, mutta kaunis paikka se on joka tapauksessa.

  • Sillan (Togetsukyo) pielestä voi edullisesti vuokrata veneen kuljettajineen pientä maisema-ajelua varten. 

  • Joen varrella on monia hyviä tofuravintoloita, ja se onkin paikallinen erikoisuus.

  • Saiho-jiin eli Sammaltemppeliin on mahdollista päästä vierailulle, jos anoo pääsyä kirjeitse. Voin tehdä tämän teille (ilman lisämaksua), jos haluatte. Sisäänpääsy temppeliin (3000¥) on kuitenkin maksettava käteisellä paikan päällä. Sammalia pääsee katsomaan vasta, kun on noin 45 minuutin ajan osallistunut sutrien kopioimiseen munkkien opastuksella (se ei ole vaikeaa, mutta vaatii paikallaan istumista). Sammaltemppelin sisäänpääsy ei ole taattu, ja jos temppeli evää pääsyn, se ei esitä syytä tai eikä anna vaihtoehtoista aikaa. Varaan paikat Minnalle ja Sannille lähettämällä kirjeen temppelille. Temppeli vastaa yleensä postikortilla, jossa se lyhyesti ilmoittaa, olemmeko saaneet paikat vai emme.

  • Arashiyamalla on hyvin vähän illallisravintoloita; kannattaa palata keskustaan illallista varten.

 

Comment