Loppuun varattu!

Tabi järjestää loppiaisaattona kulttuuriretken Helsinkiin. Osallistumme Mari Mäkiän kalligrafiatyöpajaan ja näemme ikonisesta kuvataiteilija Yayoi Kusamasta kertovan dokumentin Minä, Kusama ja seuraamme sen yhteydessä käytävää ensimmäistä RexTalkia dokumentin aiheista.

Päivän ohjelma:

(7.30 Lähtö Onnibussilla Turun linja-autoasemalta)

Kello 10-11.30: Kalligrafiatyöpaja Helsingin taideseuran kuvataidekoululla Kaapelitehtaalla.

Japanilainen kalligrafiataitelija ja sertifioitu kalligrafian opettaja Yukina Yamamoto tutustuttaa työpajan osallistujat japanilaiseen kulttuuriin kalligrafian kautta. Työpajassa hän tarjoaa osallistujille valikoiman yksinkertaisia japanilaisia sanoja, joista yhden jokainen osallistuja tuottaa työpajan päätteeksi. Yukina ohjaa osallistujat prosessin läpi, ennakkotietoja kalligrafiasta tai japanin kielestä ei tarvita. Työpajan kielenä on englanti ja japani, tarvittaessa myös tulkkaus suomeksi. Yukina tuo mukanaan Japanista työpajassa käytettävät materiaalit, työpajan osallistujilla on työpajan jälkeen mahdollisuus lunastaa itselleen käyttämänsä siveltimen, musteastian (suzuri) ja paperia 10€ hintaan.

11.30-12.30: lounas (omakustanteinen)

Kello 12.30-14: Onomatopoetiikkaa ja maalausta -työpaja Helsingin taideseuran kuvataidekoululla Kaapelitehtaalla.

Työpajassa kuuntelemme japaninkielisiä onomatopoeettisia veden ääniä imitoivia äänteitä ja maalaamme niiden pohjalta vapaasti mustetta käyttäen. Tutustumme onomatopoeettisiin äänteisiin ja keskitymme kuuntelemaan ja pohtimaan äänen suhdetta muotoon. Työpajassa kuultavat äänimaisemat on tuottanut japanilainen ääni- ja performanssitaiteilija Miyuki Inoue yhteistyössä Mari Mäkiön kanssa.

Kello 15: Minä, Kusama -dokumentti Bio Rexissä. Yayoi Kusama on tunnettu värikkäistä pilkkumaalauksistaan ja omaperäisestä taidenäkemyksestään.

Kello 17: Japani-tutkija Miika Pölkki ja kuvanveistäjä Markus Kåhre keskustelevat aiheesta Immersiivisyys ja minuus taiteessa. Keskustelun moderaattorina toimii minuuteen erikoistunut taidehistorioitsija, FT Marja Lahelma.

Bio Rexin lämpiössä on tilaisuuden yhteydessä mahdollista maistella autenttisia sake-viinejä JF Tradingin popup-baarissa.

(Kello 18.15 Onnibussi lähtee Kampista kohti Turkua)

Retken hinta: 30€ (sisältää työpajat, dokumenttielokuvan ja RexTalkin; ruokailut ja metro Ruoholahti-Kamppi omakustanteisia)
Lippupaketin Onnibussiin voi lisäksi ostaa hintaan 20€. Käytä alla olevaa linkkiä.
Kevään 2019 Tabi-matkoille ilmoittautuneille retki on maksuton.